Werkwijze

Een genezing van migraine is er helaas nog niet. Ik kan je niet genezen, maar ik kan je helpen om zo volwaardig en bevredigend mogelijk te leven, met migraine.
Ik help je condities te scheppen, waarmee je je leven meer in balans brengt met je klachten. Ik leer je strategieën om je werk beter in te richten.

We kijken onder andere naar

  1. Migraine-triggers en risicofactoren. We brengen het patroon van jouw klachten in kaart en alle factoren die het leven met migraine lastig maken. Aan de hand hiervan maken we een persoonlijke aanpak.
  2. We kijken naar Stress. Migraine geeft vaak stress. Je leert Stress te herkennen. Je leert spanningsbronnen hanteren. Je leert buffers inbouwen om ´rustiger` uit te kunnen vallen.
  3. Je leert omgaan met tijdsdruk en je tijd anders indelen. Hoe kun je ruimte in je agenda houden, aangepast aan je mate van klachten?
  4. De balans van je leven opmaken. Je leert je sterke kanten (her)kennen en omgaan met je valkuilen. Hoe kun je je energie vooral besteden aan zaken die je de moeite waard vindt, waar je goed in bent, waarvan je geniet en waarvan je energie krijgt?
  5. Sociale druk en assertiviteit. Hoe stel je grenzen en kom je voor jezelf op? Hoe kun je omgaan met lastige situaties?

Hoe ziet een traject eruit?

We beginnen met een oriënterend gesprek van ongeveer 1½ uur.
De kosten van een oriënterend gesprek zijn € 100, -. In dit gesprek brengen we je situatie en je vragen en wensen in kaart. Daarmee maken we een persoonlijk traject voor je verdere begeleiding.

Hoe lang duurt het?

De duur van de begeleiding is afhankelijk van je vraag. Soms zijn een paar consulten voldoende. Sommige mensen willen meerdere jaren begeleiding.

Extra ondersteuning

Ik kan naar behoefte extra ondersteuning geven, zoals:
Overleg met je huisarts of specialist, of schriftelijke ondersteuning van je verhaal.
Gesprekken met jou en je partner over problemen of vragen in jouw relatie.

Voor tarieven lees hier >
Afspraak maken ?