Psychische scheefgroei door hoofdpijn

Iedereen moet keuzes maken, ook gezonde mensen. Voor hoofdpijnpatiënten staan keuzes meer op scherp. Zij worden gedwongen keuzes te maken door die hoofdpijn waar ze niet om gevraagd hebben en waar ze het liefst vanaf willen. Veel hoofdpijnpatiënten lopen vast in het maken van keuzes. Het kan naar twee kanten verkeerd gaan: de hoofdpijn teveel ontkennen en negeren of juist te voorzichtig omspringen met de hoofdpijn. Anne-Marie Sohier analyseert in dit eerste deel van haar artikel het probleem. Lees meer

Zin en onzin over mirgraine

Er bestaan nogal wat feiten en fabels over migraine en het type mensen dat last heeft van migraine. Vaak kloppen de stereotypen niet en zijn zelfs kwetsend. Daarom hier een duidelijke omschrijving van de zin en de onzin over migraine.

Lees meer

Afgekeurd… en nu?

Nou, daar zit je dan. Afgekeurd voor werk.
Eerst is er de zucht van rust en erkenning.
De strijd was heftig en emotioneel. Niet alleen de strijd met allerlei stemmetjes van binnen. Maar zeker ook de strijd met buiten.
Familie, vrienden, kennissen, collega’s, leidinggevenden, arbo-artsen, het UWV.
Allemaal vinden ze wat, willen ze wat en bemoeien ze zich met je.
Het vreet energie en je moet steeds weer verantwoording afleggen over dat hoofd van je waar je zelf niet om gevraagd hebt.

Lees meer

De (bij)verschijnselen van migraine

Migrainepatiënten die voor het eerst met een aanval te maken hebben weten vaak niet wat hun gebeurt. Ze zijn vaak bang dat ze gek worden of dat ze een ongeneeslijke aandoening hebben, zoals een hersentumor. Deze angst kan lang aanhouden, vooral als er (nog) geen duidelijke diagnose is.

Lees meer