Ondersteuning Arbo- of Bedrijfsarts

Mensen met migraine krijgen vaak problemen met een bedrijfsarts. Soms begrijpt een bedrijfsarts gewoon niet precies wat migraine inhoudt, of wil het niet begrijpen. Ik kan je helpen als een bedrijfsarts je niet begrijpt, of als een bedrijfsarts je onder druk zet en vindt dat je gewoon weer aan het werk moet.

Ik kan je helpen ervoor te zorgen dat je klachten serieus genomen worden.

De begeleiding  bestaat uit

  • gesprekken met een bedrijfsarts voorbereiden
  • ondersteunende rapporten schrijven

Waarom is deze begeleiding fijn?

  • Veel handicaps heb je altijd, je zit bijvoorbeeld altijd in een rolstoel. Het is makkelijker hier rekening mee te houden, ten eerste omdat iedereen het ziet, ten tweede omdat het heel duidelijk is wat je niet kunt en dat is altijd hetzelfde. Migraine is heel grillig, het ene moment kun je alles en het volgende moment niets. Het is soms moeilijk om te blijven zien dat dit bij de ziekte hoort, voor jezelf en voor je omgeving.
  • Doordat het zo grillig is, is het ook moeilijk te uit te leggen waar je precies tegen aan loopt.
  • Ik weet in detail wat er allemaal bij migraine komt kijken, ik zie vaak dingen die jij wellicht al niet meer ziet.
  • Omdat wat je kunt doen zo wisselend is, is het vaak moeilijk om voor jezelf in kaart te brengen waar je rekening mee moet houden en wat je kunt verwachten. Ik kan je daarbij helpen.

Je rechten

Ik weet veel over wat je rechten zijn en kan je helpen om deze ook te krijgen. Een werkgever heeft bepaalde plichten naar een werknemer en kan niet zomaar alles van je vragen. Omdat ik deze plichten en rechten ken kan ik helpen ingrijpen als de werkgever het niet volgens de richtlijnen doet. Als een werkgever weet dat er een deskundige meekijkt zal hij ook eerder geneigd zijn je beter te behandelen.